Kompanija FCA SRBIJA d.o.o. Kragujevac

Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva.

Nova fabrika FCA Srbija d.o.o. u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Automobiles Grupe širom sveta. Sa preko 3.000 zaposlenih, FCA Srbija danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika. U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde EUR, od čega 850 miliona EUR samo u nabavku najsavremenije opreme.

 

FCA brendovi

FCA Srbija je generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, FIAT Professional, Jeep i Abarth.

 

Fiat 500L

Model Fiat 500L, u verzijama Standard, Living i Trekking, proizvodi se u fabrici u Kragujevcu. Fiat 500L komercijalno je dostupan na tržištu od septembra 2012, a izvozi se na evropsko i svetsko tržište. U prvoj godini proizvodnje, Fiat 500L nominovan je za evropski automobil godine 2013. i osvojio pet zvezdica na evropskom NCAP-u (program ocene novih automobila).